Centrale training zondag 17 juli

Afgelopen zondag was er door Ryounkai een centrale training georganiseerd. Zowel actieve leden als ook oudleden waren welkom om aan de training deel te nemen die ter gelegenheid van de verjaardag van Takahashi sensei werd gehouden. De gehuurde sportzaal in Amstelveen was bijna te klein voor de enthousiaste groep karateka’s die gehoor gaven om tijdens de zomerstop toch naar de centrale training te komen. Alle Ryounkai dojo’s waren goed vertegenwoordigd. Dojo Delft was voltallig aanwezig!  

Na de warming- up werd de groep ingedeeld naar bandkleur. Een groep wit, groen, bruin en zwart trainden apart van elkaar ter voorbereiding van een korte demonstratie na afloop van de training. De witte banders kregen een nieuwe kata (Ten i no kata) voor de kiezen. Complimenten voor de uitvoering tijdens de demonstratie. Het is een hele prestatie een nieuwe kata te leren in zo’n korte tijd. 

De groene banders werkten aan allerlei vormen om mawashi- geri te trainen. Waarbij de nadruk niet zo zeer lag op het aanleren van de techniek maar meer op de toepassing van de keri in een reële  zelfverdedigingsituatie. Gevolgd door een pittige demonstratie op de trapzak.  

Ook de bruine banders stonden voor een puike uitdaging. Naifanchi is geen makkelijke kata om een uur lang te trainen. Dit is vooral niet comfortabel voor de benen vanwege de   stand waarin deze kata binnen Ryounkai wordt getraind, namelijk kiba-dachi. De bruine banders gaven een gelikte demonstratie van drie interpretaties van toepassing van een aantal technieken uit deze prachtige kata. 

De grote groep zwarte banders kreeg een uitdagende kumite training voor de kiezen. De diverse vormen van kumite training werd daarna vol overtuiging gedemonstreerd. Zonder en met bogu uiteraard!    

Als kers op het toetje gaven Sensei Maarten en Sensei Fred een kumite shiai demonstratie met het bogu materiaal dat voor de introductie van de anzen bogu werd gebruikt.

 

Klik hier voor een fotoimpressie van de demonstraties.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Dojo Delft en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Centrale training zondag 17 juli

  1. Jan zegt:

    “Als kers op het toetje gaven Sensei Maarten en Sensei Fred een kumite shiai demonstratie met het bogu materiaal dat voor de introductie van de anzen bogu werd gebruikt.”

    Jammer, het ziet er naar uit dat die twee qua techniek en effectiviteit stil zijn blijven staan, zij het dat ons Maarten een ietsje dapperder lijkt dan vroeger. Grappig, het had net zo goed een filmpje uit 1990 kunnen zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s