Gasshuku 2013

Op 23 en 24 november was het weer zo ver… het traditionele Gasshuku (trainingskamp) van Ryounkai. Dit jaar door omstandigheden op een andere lokatie dan gebruikelijk. Niet in de bossen van Gelderland, maar in de zilte duinen van Noordwijk. Het was best even spannend of het allemaal goed zou verlopen organisatorisch. Maar uiteindelijk was iedereen er op de geplande tijd en kon de eerste training van start.

Met 33 deelnemers was het een goed gevulde zaal. Iedereen die zich had ingeschreven, was er. Dit jaar ook een mooie opkomst van witte banders. Er is niets ergers dan alleen of met zijn tweeen te moeten trainen op Gasshuku. Tenslotte komen we dit weekend samen om een zo’n groot mogelijke groep te vormen, zodat we elkaar kunnen opppeppen en motiveren om door te zetten. De groepsdynamiek helpt je door de loodzware reeks van 6 trainingen.

Gasshuku is, naast dat het loeizwaar is, erg leerzaam. Er wordt in korte tijd heel veel stof behandeld. Soms zelfs dingen die je in je eigen dojo niet traint. Ook is het fijn om eens van andere leraren les te krijgen. Het geeft een frisse kijk op obstakels die je misschien ervaart in je vooruitgang. Of je leert compleet iets nieuws. Les krijgen van verschillende leraren is een echte verrijking van je karate kennis.

Op zondagochtend werd de Kiso training verzorgd door 2 van de shodan. Omdat ik zelf niet mee kon doen, heb ik mooi kunnen observeren. Het enthousiasme van de 2 jonge shodan was aanstekelijk. Ze loodsten de groep door de moeilijke ochtendtraining met spel en focus. De oefeningen waren nieuw , uitdagend en verfrissend. De hele groep zat daarna goed wakker aan het ontbijt.

De rest van de zondag stond in het teken van Kata training. De combinatie van zaterdag Kumite en zondag Kata, leek iedereen goed te bevallen. In ieder geval konden we ’s middags het Gasshuku sluiten zonder ernstige blessures. Het bleef gelukkig dit jaar bij een paar blauwe plekken, gekneusde vingers en vermoeide gezichtjes.

Ryounkai Nederland bedankt Optisport Noordwijkerhout en Stayokay Noordwijk voor de trainingsaccommodatie en het fijne verblijf.

Osu!

Dojo Delft

IMG_0578

IMG_0174

IMG_0187

IMG_0191

IMG_0224

IMG_0464

 

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Activiteiten en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Gasshuku 2013

  1. Ernst Terpstra zegt:

    Geweldig! Mooi om nog bekende gezichten te zien. Jammer dat ik er niet meer bij ben. Misschien ooit nog eens uitbreiding in het Hooge noorden. Groet Ernst

  2. Wing Ho zegt:

    Leuk stukje!
    Ik heb ook genoten van Gasshuku en ben erg dankbaar zulke goede lessen van de sensei’s te hebben gekregen.
    Daarnaast nogmaals complimenten voor de organisatie (zowel accommodatie/zaal als rooster)!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s