Ryounkai Karate

boguRyounkai is een traditionele Japanse karatestijl. Ryounkai richt zich op de beoefening van full-contact bogu karate op basis van Budo. Het karate onderwijs is gebaseerd op de 3 pijlers van het karate: Kihon, Kata en Kumite.

Ryounkai is voortgekomen uit Gensei Ryu. Gensei Ryu is opgericht in 1950 door Sensei Seiken Shukumine. In de daarop volgende periode vond een aantal afsplitsingen plaats. Eén daarvan was Ryounkai, een karatestijl geleid door Sensei Norio Kayama. Sensei Kayama introduceerde een aantal vernieuwingen in de oude trainingsmethode. Het belangrijkste was het gebruik van de Bogu (bescherming bestaande uit borstvest en helm). Hiermee kan een echt gevecht worden nagebootst, zónder de verwondingen die dat met zich zou meebrengen.

Centrale training 17 juli 2011 (43v2)Eén van Sensei Kayama’s leerlingen is Sensei Yasuo Takahashi. In 1974 introduceerde Sensei Yasuo Takahashi Ryounkai Karate in Nederland. Sensei Takahashi geeft nog steeds zelf les in alle dojo’s en stelt hoge eisen, zowel aan zijn leerlingen, als aan zichzelf.